Pigmentbehandling med IPL laser

Home / Behandlinger / Pigmentbehandling med IPL laser

Pigmentflekker med IPL Laser

Pigmentforandringer

I dag er pigmentflekker i huden et vanlig problem. Mange opplever å få det i forbindelse av graviditet og amming, hormonforandringer eller etter soleksponering.

Pigmentflekker vises som brune eller mørke flekker i huden, og kan være sjenerende for mange. Det kan dreie seg om én eller flere enkelte flekker (lentigo solaris) eller mer utbredt forekomster (melasma) som gir inntrykk av ujevn hud.

Hos oss har vi lang erfaring med pigmentbehandling, og tilbyr effektiv fjerning av pigmentflekker.
Vi har flere ulike metoder som vi kan benytte, enten alene eller i kombinasjon med andre slik som:

Cryopen, IPL og medisinske kremer fra ZO SkinHealth.

 

Hvordan foregår en behandling?

På Medskin Beauty behandler vi pigmenter, deriblant melasma, med en kombinasjon av  IPL,  Cryopen, kjemisk peeling og medisinsk hudpleie fra ZO Skin Health. Det har vist seg å gi veldig bra resultat.

Den beste behandlingen for pigmentflekker som har oppstått på grunn av alder og sol, samt lentigoflekker, er en kombinasjonsbehandling.
Ved konsultasjonsbesøket diskuterer vi hvilken behandling som er best for deg og din hud.

Kjemisk peeling er en utprøvd metode for å redusere eller fjerne pigmentflekker. Gamle og skadede hudceller fjernes, og huden stimuleres til nydannelse. Ved overfladiske forandringer bruker vi lettere peeling. Når vi skal ta bort mer utbredte og dypere pigmentflekker bruker vi en kraftigere peelingbehandling. Du må regne med at huden flasser etter kraftige peelingbehandlinger. IPL er svært effektivt for behandling av pigmentflekker.

Vi har også rene kremprogrammer som ved hjelp av a-vitaminsyre og hydrokinon bleker eksisterende pigmenteringer, og demper overproduksjon av melanin slik at man kan unngå nye pigmenteringer. Dette er fra ZO Medical.

 

Hva skjer etter behandlingen?

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake.

Ved behandling av pigmenter med IPL, vil huden kunne fremstå som litt ”skitten” som kommer av at pigmentet avstøtes fra huden. Denne prosessen kan ta fra 5-12 dager før alt er borte.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.