Hudbehandling med Laser

Home / Behandlinger / Hudbehandling med Laser

Hudbehandling med Laser Alma Harmony XL Pro

 

Hudoppstramming/Askepott Ansikt

Alma Hamony Laser jobber med forskjellige teknikker for å gjenopprette den naturlige skjønnheten i huden. I motsetning til tradisjonelle behandlinger som peeling og kjemiske peelinger er laserens hudforyngende behandling mer presis og kontrollert.

Varmen fra laserenergi stimulerer produksjonen av nytt kollagen i huden, også huden rundt, noe som bidrar til å øke hastigheten på gjenoppfrisknings-prosessen.

Laseren behandler alle typer hud problemer som akne, arr, slapp og rynkete hud i ansiktet, kråketær rundt øynene og “røykemunn”, føflekker og solskader. Laseren behandler også store hudområder som mage og lår for både hudoppstramming og behandling av strekkmerker.

Det er ekstremt viktig å bruke minimum solfaktor 50 i minst 8 uker etter behandlingen.

Samtidig som laseren behandler det ytterste hudlaget, får du også effekt i det midterste hudlaget, fordi laseren stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin.

Det betyr at du samtidig vil få en hudoppstrammende og hudforyngende effekt. Denne behandlingen gir ingen nedetid.

Denne behandlingen kan også brukes på kropp. De mest populære områdene er mage, armer, hals, bryst og på rompa. Anbefaler en kur på tre behandlinger.

 

Light Peel Ansikt

Exsfolierer hudens utside som tvinger huden til å lage ny, friskere og strammere hud. Super for en jevnere hudoverflat, på porer og arr.

Laseren Hamony XL Pro er ablativ, det vil si at den varmer opp vannet i det ytterste hudlaget, som fører til at huden blir nær skorpebelagt, rød og stram. Huden kommer deretter til å flasse bort, og fornye seg, innen ca 4 dager.

 

Hvem kan ikke behandles

Personer som har:
– solbrun hud
– eksem eller herpes-infeksjon i området som skal behandles
– hudforandringer eller har hatt hudkreft

– eller går på medisiner som gjør huden overømfintlig for lys

– avsluttet Isotretinoinkur mot Akne for mindre enn 6 mnd til 1 år siden
– lett for å danne keloider
– epilepsi

– gravide eller ammende

 

Etter behandling

De fleste får «skorper» etter behandlingen. Rødhet må regnes med, hevelse, litt kløe og flassing i 5-7 dager etter behandlingen. Vi anbefaler at fet krem smøres på skorpene daglig for å holde de myke, slik at huden leges raskest mulig. Skorpene må IKKE plukkes på, da man kan risikere å få arr.

Det er veldig viktig å bruke solkrem SPF 50 etter behandlingen, samtidig som den beskytter mot fremtidige aldringstegn fra UV stråling.​

 

Rynkereduksjon rundt munn

 

Behandlingen starter med at en bedøvende krem bli smurt på det området som skal behandles. Dette for å gjøre behandlingen mest mulig komfortabel. Etter selve laserbehandlingen vil det behandlede området se ut som ved betydelig solbrenthet. Avhengig av dybden av rynkene, kan det være nødvendig med videre «spot» behandlinger på enkelte områder, men da til en brøkdel av den opprinnelige prisen. Mindre eller smale rynker blir vanligvis fjernet ved første behandling. Prosedyren tar cirka seksti minutter.

Man får også effekt i det midterste hudlaget, fordi laseren stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin.

 

Aknearr

Det er mange som går med skjemmende arr etter ulykker, kviser, operasjoner og strekkmerker kommer under denne kategorien.

Det har nå kommet en effektiv behandling som går både i dybden og i overflaten. Dvs. at man forbedrer hudens overflate samtidig som man jobber med det dype vevet slik at det kan bygge seg opp til sunt vev fra bunnen av og fylle ut dype groper.

I mange tilfeller kan ytterligere forbedring også oppnås ved hjelp av milde ablativ (skrellende) laser behandlinger. Akne arr svarer spesielt godt på Er: YAG-behandlinger.

Laseren som brukes for arr-korreksjoner som er skånsom og godt tolerert av pasientene. Den raske tilhelingen gjør at det er lettere for pasienten å gå igang med behandlingen og dermed er ønsket om å få bort skjemmende arr enklere enn man tror.

Med Harmony XL Pro behandler man både overfladiske og dype arr.

Laseren er ablativ, det vil si at den varmer opp vannet i det ytterste hudlaget, som fører til at huden blir nær skorpebelagt, rød og stram. Huden kommer deretter til å flasse bort, og fornye seg, innen ca 1 uke.

 

Sprengteblodkar/Rosacea i ansikt med IPL

IPL bruker vi primært til behandling av uønskede blodkar og pigmentflekker. Effekten er særlig god på rosacea, rødming, akne og sprengte blodkar.

IPL Laser er trolig den beste behandlingen av karforandringer. Ved en IPL Laser bruker behandleren lys for å varme opp blodkarene. Energien fra laseren varmer opp de overflatiske blodkarene, noe som fører til at disse skades og klapper sammen. Rødhet i huden dempes, og vil som regel forsvinne helt etter en serie med behandlinger.
Det er individuelt hvor mange behandlinger som trengs, men de fleste bør regne med 1-4 behandlinger med ca. 3-4 ukers intervall for å oppnå tilfredsstillende resultat. Huden skal være helt leget før du gjentar behandlingen. En forutsetning for et godt resultat er at du ikke er solbrun i huden. Du må derfor unngå å få sol på det området du skal behandle, og heller ikke bruke selvbruningskrem, de siste 4-6 ukene før behandlingen. Er du gravid kan du ikke få laserbehandling.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Før behandlingen renser vi huden din, og påfører en gelé for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden. Ved lysbehandling må både du og behandler bruke beskyttende briller. Når vi starter lysbehandlingen kan det kjennes litt varmt, men det er helt trygt.
Rett etter behandlingen kan huden kjennes varm og litt rød. Etter behandling får du på en beroligende krem.

Viktig å tenke på etter behandlingen

Vi anbefaler daglig bruk av solfaktor 50 for å redusere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. Du bør også unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende fire ukene. På grunn av koagulering av de ødelagte årene, oppleve misfarging i huden rett etter behandling. Dette er forbigående og kan dekkes med sminke.

 

Fjerne pigmentflekker i ansikt med IPL Laser

Det er nødvendig med 2 behandlinger. Noen ganger må det påberegnes 3-4 behandlinger for optimal effekt. Sol bør unngås 2 måneder i etterkant av behandling. Det er en effektiv og sikker behandling.

Antall behandlinger/tid mellom behandlingene

Det er individuelt hvor mange behandlinger man må ha. Man kan regne med 1-4 behandlinger før man oppnår tilfredsstillende resultat med ca. 3- 4 ukers intervall mellom behandlingene. 

Ubehag og Smerter ved behandlingen

Opplevelse av smerte er individuelt og varierer fra person til person. For de fleste kjennes det ut som en liten stikk når laseren treffer lokalt. Ubehaget er der kun mens man behandler det enkelte område og er umiddelbart borte etterpå.

Kontraindikasjoner:

  • Unngå sol 4 uker før og etter IPL-behandling.
  • Gravide og ammende skal ikke gjennomføre behandling.
  • Selvbruning må ikke brukes 2 uker før behandling.
  • Retinol må må ikke brukes 7 dager før og etter behandling
  • Personer som bruker medisiner som Marevan og Isotretonin skal ikke gjennomføre behandling før 6 måneder etter avsluttet kur.
  • Personer med Pacemaker, Diabetes, Epilepsi kan ikke gjennomføre behandling