Blodkarbehandling med laser

Home / Behandlinger / Blodkarbehandling med laser

Blodkar behandling med IPL Laser

IPL Laser er trolig den beste behandlingen av karforandringer. Ved en IPL Laser bruker behandleren lys for å varme opp blodkarene. Energien fra laseren varmer opp de overflatiske blodkarene, noe som fører til at disse skades og klapper sammen. Rødhet i huden dempes, og vil som regel forsvinne helt etter en serie med behandlinger.
Det er individuelt hvor mange behandlinger som trengs, men de fleste bør regne med 1-4 behandlinger med ca. 3-4 ukers intervall for å oppnå tilfredsstillende resultat. Huden skal være helt leget før du gjentar behandlingen. En forutsetning for et godt resultat er at du ikke er solbrun i huden. Du må derfor unngå å få sol på det området du skal behandle, og heller ikke bruke selvbruningskrem, de siste 4-6 ukene før behandlingen. Er du gravid kan du ikke få laserbehandling.

Hvordan foregår behandlingen?

Før behandlingen renser vi huden din, og påfører en gelé for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden. Ved lysbehandling må både du og behandler bruke beskyttende briller. Når vi starter lysbehandlingen kan det kjennes litt varmt, men det er helt trygt.
Rett etter behandlingen kan huden kjennes varm og litt rød. Etter behandling får du på en beroligende krem.

Viktig å tenke på etter behandlingen

Vi anbefaler daglig bruk av solfaktor 50 for å redusere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. Du bør også unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende fire ukene. På grunn av koagulering av de ødelagte årene, oppleve misfarging i huden rett etter behandling. Dette er forbigående og kan dekkes med sminke.

IPL- behandling

IPL (Intense Pulsed Light) er ikke en laser, men et sterkt lys som ikke gir skader i overhuden. IPL bruker vi primært til behandling av uønskede blodkar og pigmentflekker. Effekten er særlig god på rosacea, rødming, akne og sprengte blodkar