Hårfjerning med IPL laser

Home / Behandlinger / Hårfjerning med IPL laser

Hårfjerning med laser

Medskin Beauty har lang og veldokumentert erfaring i å ta bort uønsket hårvekst ved hjelp av Alma Laser. Håret ditt inneholder et naturlig pigment (melanin) akkurat som i huden. Jo mørkere hud du har, desto mer pigment har du. Grunnregelen for alle laser- og IPL-systemer er at håret alltid må være mørkere enn huden, ellers fungerer det ikke. Det skyldes at laserstrålen treffer alt pigment, selv det som finnes i huden. .

Alle kan i utgangspunktet behandles for hårfjerning, men følgende behandles ikke:

  • Gravide.
  • De med en hudinfeksjon i det planlagte området.
  • De som står på medisiner som gir lysømfintlighet.

For å kunne utføre en behandling, skal man ikke være brun, og man må ikke ha vært i solen, eller brukt selvbruningskrem de siste 4 ukene før behandling.
Man skal heller ikke ha vokset, bleket eller nappet hårene i forkant av en behandling.

Hva skjer før en behandling?

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.
Deretter vil en av våre terapeuter snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Husk å barber deg før timen.

Hvordan foregår hårfjerning?

Hårene som skal behandles må være mørke, dvs. sorte eller mørkt brune. IPL eller Laser er ikke effektiv der det ikke er pigment, det vil si at hvitt, grått og rødt hår er ikke egnet.
Vi behandler alle områder på kroppen med unntak rundt øynene. Dunhår kan ikke behandles.

Før behandling fjernes hårene i området som skal behandles. Ved behandling påfører vi ultralydgele for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden. Man vil kjenne litt varmeutvikling i huden.

Det korte lysglimtet fra applikatoren er stilt inn på å varme opp pimentet i håret til riktig temperatur uten å ødelegge det omkringliggende vev. Gjennom dette oppnår en den rette penetrering i dybden og optimal absorbering av det som skal behandles. Risikoen for bivirkninger blir også redusert.

Behandlingen er kun effektiv på hår i vekstfasen, da disse fremdeles er festet til hårfollikkelen. Flesteparten av hårene befinner seg i hvilefasen, og dette er årsaken til at en trenger flere behandlinger. Generelt sett gjelder det at jo mørkere hår og jo lysere hud, desto raskere og bedre resultat.

De fleste vil i gjennomsnitt trenge 5-8 behandlinger, samt vedlikeholdsbehandlinger, da hormonelle forandringer i kroppen kan påvirke inaktive hårsekker. Intervallene mellom behandlingene varier fra 8-12 uker, alt etter hvilket område som skal behandles.

Antallet behandlinger avhenger også hvor på kroppen behandlingen skal utføres, og hvilken hår- og hudtype du har.

Det bruker å være igjen enkelte hårstrå, men de er som regel mye tynnere enn det opprinnelige håret. Ved hormonelle forstyrrelser kan det være vanskeligere å oppnå et tilfredsstillende resultat.

Hva skjer etter behandlingen?

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig for å minimere risikoen at huden reagerer på soleksponering. Det er også viktig med daglig pleie av huden samt daglig bruk av høy faktor på dagkrem. Ettersom det er individuelt hvordan hårene responderer til behandlingen, er det viktig at du følger retningslinjene og informasjon du har fått av oss.

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig.

Utfører også hårfjerning med voks

Vi utfører hårfjerning med voks eller DMK sin hårfjerningsmake (ansikt) som er mer skånsomt for huden. Voksing er en skånsom måte å fjerne uønsket hårvekst. Siden dette ikke er en permanent hårfjerning, så må det beregnes jevnlige behandlinger for å holde hårveksten nede.

For mer informasjon om DMK sin hårfjerningsmake gå inn på ansiktsbehandlinger å les mer om behandlingen der.