Pigmentbehandling med IPL laser

Hjem / Behandlinger / Pigmentbehandling med IPL laser

Pigmentbehandling med IPL laser

IPL laser utløser presise, kontrollerte og sterke pulser av filtrert lys som blir absorbert av melaninet/ pigmentet i fregner, leverflekker eller solskadet hud. Det pigmenterte området absorberer lyset og blir oppvarmet. Etter behandling vil det pigmenterte området bli mørkere og danne en skorpe. I løpet av de neste ukene vil området flasse av og etterlater huden lys og fin med lite eller ingen spor av pigmentflekken.

Før behandling med IPL laser

Unngå solarium, sol, selvbruningskrem minimum 4 uker før behandlingen. Huden må renses for evt sminke/krem før behandling.

Etter behandling med IPL laser

Hvis man får en liten reaksjon er det viktig at man ikke klør eller tar for mye på det område. Dette kan forårsake infeksjon, hyper/hypopigmentering (mørke eller hvite flekker) og arrdannelse. Viktig å ta på solkrem de første 2 ukene etter behandlingen.

Hvem kan ikke behandle med IPL laser?

For de som bruker medisiner skal man ikke behandles med IPL laser, dette gjør at huden blir overømfintlig for lys. Personer som bruker Rucutane-tabletter mot akne, klienter som har lett for å danne arr og keloid, bruker blodfortynnende medikamenter, eller kremer som gjør huden ekstra ømfintlig kan ikke behandles.

NB! Hvis du er gravid eller ammer skal du ikke behandles med laser.

NB! VÆR FORSIKTIG MED SOL ETTER BEHANDLINGEN. BRUK SOLKREM MED SOLFAKTOR 30.